ProCredit Bank

ProCredit Bank

0800 000 10 Contact Centru

+373 22 27 07 07 pentru apeluri internaționale

 

 

Implementare cod IBAN pentru plațile în valuta națională

Stimati clienti,

 

Vă aducem la cunoştință că, în conformitate cu Hotărîrea BNM, nr. 56 din 05.03.2015 privind modificarea şi completarea Regulamentului cu privire la transferul de credit, începând cu 01.01.2016, procesarea plăților în valută națională va fi posibilă doar în baza ordinelor de plată în valută națională ce vor conține în datele bancare codul IBAN.

 

Implementarea codului IBAN la efectuarea plăţilor în lei moldoveneşti pe teritoriul Republicii Moldova va permite atît alinierea la practica internaţională, cît şi valorificarea avantajelor utilizării acestuia: minimizarea eronării datelor și a timpului de procesare a transferurilor.

 

În perioada pînă la intrarea în vigoare a modificării respective, aveți posibilitatea să primiti codul IBAN prin intermediul generatorului de cod IBAN  sau să vă prezentați la orice subdiviziune a băncii prin solicitarea datelor bancare.

 

Totodată, aveți posibilitatea să indicați codul IBAN în contractele încheiate/reînnoite cu partenerii Dvs de afaceri, iar începînd cu 01.01.2016, să completați codul IBAN în datele bancare la procesarea plăților în valută națională.

 

 

Important! Implementarea codului IBAN pentru transferurile naționale necesită și modificări în programul 1C, în care Dvs. lucrați.

 

Pentru informații adaugătoare apelați 0800 000 10.

Cu respect,
Echipa ProCredit Bank